Sałatka na jogurcie z fetą, ogórkiem, plastrami wołowiny, piklami z cebuli oraz pestkami granatu

                                                                    Składniki:  

  • około 400 g mięsa wołowego (typu stek, polędwica)
  • 300 ml gęstego jogurtu + 150 g sera feta
  • dowolny mix sałat
  • czerwona cebula
  • zielony ogórek
  • granat
  • na pesto: 1/2 pęczka bazylii, ½ pęczka mięty, 3 ząbki czosnku, 100 g nerkowców, 70 ml oliwy, sól, pieprz, sok z cytryny do smaku
  • Grzanki ziołowe

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki na pesto zblendować.
  2. Mięso usmażyć, doprawić solą i pieprzem, pokroić w plastry.
  3. Jogurt i ser feta wymieszać, wyłożyć na talerz. Położyć sałaty, plastry ogórka, cebulę pokrojoną w pióra oraz pestki granatu.
  4. Wyłożyć plastry mięsa, polać ziołowym pesto. Wierzch obficie posypać Grzankami ziołowymi.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.