Kanapki z pastą z zielonego groszku

                                                                    Składniki:  

  • Sucharki bez dodatku cukrów
  • 300 g gotowanego zielonego groszku
  • 5 jajek
  • 2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • około 100 g szynki parmeńskiej
  • zielony ogórek
  • 1 cukinia
  • sól, pieprz cytrynowy, pieprz, czosnek granulowany
  • oliwa

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotować, pokroić w kostkę.
  2. Ugotowany groszek zmiksować blenderem na niezbyt gładką masę. Dodać przyprawy, jajka i jogurt, wymieszać.
  3. Cukinię pokroić w plastry, doprawić przyprawami, usmażyć na oliwie.
  4. Na sucharki nałożyć cukinię, plastry ogórka, pastę jajeczną oraz plastry szynki.

     

  5.  

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji