Tarta a'la Reese Składniki: opakowanie Sucharków extra delikatesowych300 ml mleka + 2 łyżki cukru + 2 łyżki kakao500 ml mleka1 budyń śmietankowy200 g masła200 g cukru250 g masła orzechowego½ łyżeczki soli200 g mlecznej czekolady1 łyżka masłaorzeszki ziemne do dekoracji Przygotowanie:Mleko zagotować, dodać kakao i cukier, wymieszać. Ostudzić.Sucharki namoczyć w kakao, wyłożyć nimi dno blaszki na tarte.Budyń ugotować na mleku wraz z cukrem. Ostudzić. Zmiksować z masłem.Dodać masło orzechowe i sól, wymieszać.Wyłożyć krem na spód z sucharków, wyrównać, schłodzić w lodówce.Czekoladę rozpuścić z łyżką masła, wylać na wierzch tarty, wygładzić.Posypać orzeszkami ziemnymi. Ponownie schłodzić. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni RAFAELLONastępny wpisNastępne KANAPKI Z PASTĄ Z ZIELONEGO GROSZKU