Ciasto Papa Smerf🔵🍄

   Składniki

  • 1 i 1 /2 opakowania Sucharków extra delikatesowych
  • mleko krowie lub roślinne do nasączenia sucharków
  • 2 serki mascarpone
  • 500 ml śmietanki 36%
  • 250 g cukru pudru
  • 180 g wiórków kokosowych
  • niebieski barwnik
  • masa cukrowa w kolorze białym, niebieskim i czerwonym

Przygotowanie:

  1. Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem. Śmietanę ubić, wymieszać z mascarpone. Podzielić na pół, do jednej części dodać wiórki, wymieszać.
  2. Pozostałą część podzielić, do ½ dodać niebieski barwnik, wymieszać.
  3. Sucharki moczyć w mleku, wyłożyć warstwę na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, nałożyć krem kokosowy, powtórzyć dwa razy.
  4. Wierzch i boki ciasta posmarować kremem śmietanowym, udekorować za pomocą szprycy cukierniczej kremem niebieskim.
  5. Z cukrowej masy ulepić figurki smerfów, ustawić na wierzchu ciasta.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.