Czekoladowo-orzechowy deser z sucharkami Składniki: Sucharki z rodzynkami100 ml mleka100 ml naparu z kawy2 jajka3 łyżki cukru pudru3 łyżki masła1 gorzka czekolada50 ml śmietanki 30%masło orzechowelody o ulubionym smakuorzechy włoskie Przygotowanie:Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietanką i 1 łyżką masła.Wymieszać mleko, napar z kawy, jajka i cukier puder. Zamoczyć w mieszaninie sucharki i smażyć na patelni, na maśle, na złoty kolor.Wyłożyć na talerz, podać z masłem orzechowym, lodami, polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzechami włoskimi. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni WARSTWOWE MINI SERNICZKI TRUSKAWKOWENastępny wpisNastępne CZEKOLADOWE SZYSZKI