Czekoladowo-orzechowy deser z sucharkami

                                                                    Składniki:  

  • Sucharki z rodzynkami
  • 100 ml mleka
  • 100 ml naparu z kawy
  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki masła
  • 1 gorzka czekolada
  • 50 ml śmietanki 30%
  • masło orzechowe
  • lody o ulubionym smaku
  • orzechy włoskie

Przygotowanie:

    1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ze śmietanką i 1 łyżką masła.
    2. Wymieszać mleko, napar z kawy, jajka i cukier puder. Zamoczyć w mieszaninie sucharki i smażyć na patelni, na maśle, na złoty kolor.
    3. Wyłożyć na talerz, podać z masłem orzechowym, lodami, polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.