Czekoladowe szyszki

                                                                    Składniki:  

  • 100 g masła
  • 70 g cukru pudru
  • 30 g kakao
  • 100 g serka mascarpone
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 120 g mleka w proszku
  • 100 g orzechów nerkowca
  • 50 g migdałów
  • 50 g orzechów laskowych
  • 50 g rodzynek
  • 50 g żurawiny
  • 100 g Mamutków

Przygotowanie:

  1. W garnku rozpuścić czekoladę wraz z masłem. Dodać cukier puder, kakao, mascarpone, podgrzewać do połączenia składników.

  2. Zdjąć z ognia, wsypać przesiane przez sitko mleko w proszku, wymieszać.

  3. Dodać bakalie i biszkopty, wymieszać masę i przełożyć do papilotek na muffinki.

  4. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.