Wielkanocny pasztet z cukinii Składniki: 1200 g cukinii300 g zielonego groszku (ugotowanego)3 jajka surowe4 jajka ugotowane na twardosok z 1 cytryny3 ząbki czosnkunatka pietruszki70 g Bułki Tartej Wrocławskiej1 łyżeczka soli1 łyżeczka pieprzu Przygotowanie:Cukinię zetrzeć na tarce, posolić, odstawić na 15 minut, odcisnąć sok. Groszek zblednować wraz z czosnkiem i natką pietruszki, dodać do cukinii.Wbić jajka, dodać bułkę tartą, sok z cytryny i pieprz, całość wymieszać. Połowę masy nałożyć do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.Na środku, obok siebie, ułożyć ugotowane jajka, wyłożyć pozostałą część masy. Piec w temp. 180C przez około 75 minut.Wyjąć z piekarnika, ostudzić, następnie schłodzić w lodówce. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni TACOS Z SUCHARKÓW Z WOŁOWINĄNastępny wpisNastępne ŚNIADANIOWA SAŁATKA OWOCOWA