Tacos z sucharków z wołowiną

                                                                    Składniki:  

  • Około 20 sztuk Sucharków z mąką pełnoziarnistą
  • Około 20 sztuk plasterków żółtego sera
  • Około 300 ml bulionu warzywnego
  • 400 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka pomidorów
  • 1 awokado
  • 2 łyżki oleju
  • Papryka w proszku słodka i ostra
  • Sól, pieprz, sok z cytryny/limonki

Przygotowanie:

  1. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i wołowinę, smażyć około 8-10 minut. Doprawić solą, pieprzem, paprykami w proszku.
  2. Dodać pomidory, fasolę i kukurydzę, całość dusić około 30 minut na wolnym ogniu.
  3. Sucharki (każdy oddzielnie) namoczyć w bulionie, następnie uformować kształt tacos (nakładając zwilżony sucharek na wałek do wałkowania ciasta).
  4. Ułożyć na talerzu, położyć plaster żółtego sera, nałożyć farsz z wołowiną. Obok ułożyć pokrojone w plastry, doprawione sokiem z cytryny, solą i pieprzem awokado.
  5.  

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.