Tosty z awokado, brokułowymi falafelami i marynowaną rzodkiewką Składniki:około 8-10 sztuk Sucharków bez dodatku cukrów 500 g brokułu 1 mała cebula 1 jajko 1 awokado 6-7 sztuk rzodkiewek 100 ml octu (ryżowego lub jabłkowego) 3 łyżki cukru 4 łyżki wodySok z cytryny sól, pieprz oliwa Przygotowanie:Rzodkiewki pokroić w plasterki. Wodę, ocet i cukier wymieszać. Dodać do nich rzodkiewki, odstawić na około 30 minut.Brokuł ugotować (z łodygą) na miękko. Zmiksować wraz z cebulą. Doprawić solą, pieprzem, dodać jajko, wymieszać.Z powstałej masy uformować małe kotleciki (jeśli masa jest zbyt rzadka można do niej dodać Bułki Tartej Wrocławskiej lub Panieru z ciecierzycy).Usmażyć na oliwie, na złoty kolor.Awokado obrać, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, rozgnieść widelcem.Nałożyć pastę na podgrzane na suchej patelni Sucharki, położyć kilka plasterków rzodkiewki, na wierzchu ułożyć usmażone falafele. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KAKAOWE BABECZKI MAŁPKINastępny wpisNastępne GRZANKI Z KREMOWYM SERKIEM, ZIELONYM GROSZKIEM I GRILLOWANĄ CUKINIĄ