Sucharki z z hummusem z zielonego groszku Składniki: 400 g mrożonego groszku ( uprzednio rozmrożonego)70 g pasty tahiniząbek czosnku1/2 łyżeczka soli1/2 łyżeczki pieprzu30 g soku z cytryny30 g oliwy1 łyżeczka kuminu rzymskiegogałązka świeżej miętygałązka pietruszkiwoda do gotowania groszkuSucharki z oliwą i ziołami Przygotowanie:W garnku gotujemy groszek do miękkości. Blendujemy na gładką masę, dodajemy pastę z tahini, ząbek czosnku i znowu miksujemy.Dodajemy pozostałe składniki i wszystko razem blendujemy.Pozostawiamy do ostygnięcia. Podajemy z Sucharkami z oliwą i ziołami. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni PLACKI Z BATATÓW I CUKINII Z DIPEM Z NERKOWCÓWNastępny wpisNastępne DESER TRUSKAWKOWY