Sucharki z z hummusem z zielonego groszku

                                                                    Składniki:  

  • 400 g mrożonego groszku ( uprzednio rozmrożonego)

  • 70 g pasty tahini

  • ząbek czosnku

  • 1/2 łyżeczka soli

  • 1/2 łyżeczki pieprzu

  • 30 g soku z cytryny

  • 30 g oliwy

  • 1 łyżeczka kuminu rzymskiego

  • gałązka świeżej mięty

  • gałązka pietruszki

  • woda do gotowania groszku

  • Sucharki z oliwą i ziołami

Przygotowanie:

  1. W garnku gotujemy groszek do miękkości. Blendujemy na gładką masę, dodajemy pastę z tahini, ząbek czosnku i znowu miksujemy.
  2. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko razem blendujemy.
  3. Pozostawiamy do ostygnięcia. Podajemy z Sucharkami z oliwą i ziołami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.