Sucharki z z hummusem z zielonego groszku

                                                                    Składniki:  

  • 400 g mrożonego groszku ( uprzednio rozmrożonego)

  • 70 g pasty tahini

  • ząbek czosnku

  • 1/2 łyżeczka soli

  • 1/2 łyżeczki pieprzu

  • 30 g soku z cytryny

  • 30 g oliwy

  • 1 łyżeczka kuminu rzymskiego

  • gałązka świeżej mięty

  • gałązka pietruszki

  • woda do gotowania groszku

  • Sucharki z oliwą i ziołami

Przygotowanie:

  1. W garnku gotujemy groszek do miękkości. Blendujemy na gładką masę, dodajemy pastę z tahini, ząbek czosnku i znowu miksujemy.
  2. Dodajemy pozostałe składniki i wszystko razem blendujemy.
  3. Pozostawiamy do ostygnięcia. Podajemy z Sucharkami z oliwą i ziołami.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji