Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców Składniki: Dip:120 g orzechów nerkowca100 g wody20 g soku z cytryny1/4 łyżeczki soli1/2 łyżeczki curry1/4 łyżeczki pieprzuświeży szczypiorekPlacki:100 g cebuli150 g cukinii350 g batatów70 g Bułki Tartej Wrocławskiej40 g mąki ziemniaczanej3 jajka1 1/2 łyżeczki soli1/2 łyżeczki pieprzuolej do smażenia Przygotowanie: Orzechy umieszczamy w blenderze i miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy wodę oraz pozostałe składniki i znowu mieszamy do połączenia się w całość. Cebulę smażymy. Cukinię i bataty ścieramy na tarce. Cukinię odciskamy z nadmiaru wody. Do miski wkładamy usmażoną cebulkę, batata, cukinię i mieszamy ze sobą. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i przyprawy. Mieszamy. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z dipem, możemy go posypać szczypiorem. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni LETNIE SMAKI. SUCHARKI Z ZIARNAMI ORAZ Z OLIWĄ I ZIOŁAMINastępny wpisNastępne SUCHARKI Z HUMMUSEM Z ZIELONEGO GROSZKU