Strona główna » TABBOULEH Z TUŃCZYKIEM NA SKORPORACH GRAHAM
Tabbouleh z tuńczykiem na Skorporach graham
Składniki:
Skorpory graham
100 g kaszy bulgur
100 g tuńczyka w sosie własnym
1 duży dojrzały pomidor
natka pietruszki
kilka listków świeżej mięty
pół papryczki chilli
sok z cytryny
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kaszę bulgur ugotuj w osolonej wodzie, a następnie przełóż do miski. Pomidora pokrój w bardzo drobną kostkę. Natkę pietruszki, miętę oraz papryczkę chilli posiekaj na bardzo drobno.
Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny – ponownie wymieszaj. Tak przygotowaną tabbouleh wyłóż na Skorpory graham.
Na wierzchu każdego Skorpora z sałatką ułóż kawałki tuńczyka. Całość udekoruj listkami natki pietruszki.