Pieczone papryki nadziane fasolą SkładnikiHummus:5 papryk podobnej wielkości500 ml passaty pomidorowej1 puszka pomidorów500 g białej fasoliburrataGrzanki pszenne1 cebula2-3 ząbki czosnkuzioła prowansalskiepieprzpapryka w proszku słodka i ostrachilli w płatkachsuszone oreganoszczypta cukruszczypta suszonego lubczykupłatki drożdżowe nieaktywne do smakunatka pietruszkioliwa Przygotowanie:Ugotować fasolę. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić.Dodać fasolę, passatę i pomidory z puszki, doprawić przyprawami, całość gotować około 40 minut, aż sos się zredukuje.Papryki naciąć – zdjąć im z góry „czapkę”. Nałożyć farsz, ułożyć papryki w naczyniu żaroodpornym.Piec w temp. 190°C przez około 20 minut.Wyjąć z piekarnika, na wierzch dodać burratę, natkę i posypać obficie Grzankami pszennymi. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni SERNIK PISTACJOWYNastępny wpisNastępne ZUPA Z PIECZONYCH POMIDORÓW🍅 Z PAPRYKĄ