Kremowa polenta z duszonymi grzybami leśnymi i Groszkiem ptysiowym Składniki:1 litr bulionu warzywnego150 ml mleka150 g kaszki kukurydzianejokoło 300-400 g grzybów leśnych1 szklanka Groszku Ptysiowego2-3 ząbki czosnku2 łyżki oliwyparmezannatka pietruszkisól, pieprz Przygotowanie:Kaszkę wsypać do bulionu, gotować na małym ogniu przez około 40 minut co kilka minut mieszając.Na koniec dodać mleko, zagotować. Doprawić solą i pieprzem.Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Czosnek posiekać.Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i grzyby, smażyć około 7-10 minut aż cała woda z grzybów wyparuje.Doprawić solą i pieprzem.Polentę wyłożyć na talerz, na wierzchu wyłożyć grzyby, posypać natka pietruszki i parmezanem. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni DYNIOWE GNOCCHI Z KURKAMI I CHRUPKĄ POSYPKĄ ZE SKORPORÓWNastępny wpisNastępne GRZANKI Z KOZIM SEREM, SZPINAKIEM, „STEKIEM” Z KALAFIORA I SALSĄ Z POMIDORÓW I KUKURYDZY