Dyniowe gnocchi z kurkami i chrupką posypką ze Skorporów Składniki:500 g dyni (bez gniazda nasiennego)około 300 g mąki pszennej2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej1 jajkosól, pieprz300 g kurek2 ząbki czosnkugałązka rozmarynu2 łyżki oliwy1 łyżka masła5-6 sztuk Skorporów graham Przygotowanie:Dynię upiec w temp. 200ºC przez około 30 minut (aż zmięknie).Oddzielić miąższ od skórki, zmiksować blenderem na gładką masę.Dodać jajko, sól, pieprz, obydwie mąki i zagnieść ciasto.Podzielić je na wałeczki, każdy pociąć na małe kluski, po czym spłaszczyć je widelcem.Gotować we wrzącej, osolonej wodzie (można dodać łyżkę oliwy, aby kluski się nie sklejały po ugotowaniu).Gotować do momentu, aż wypłyną na wierzch. Odcedzić.Kurki umyć. Czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, rozmaryn i kurki, smażyć około 7-10 minut aż cała woda z kurek wyparuje.Doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na gnocchi.Skorpory pokruszyć, na patelni rozpuścić masło, wsypać Skorpory, smażyć aż nabiorą złocistego koloru (około 3 minuty).Posypać wierzch dania. BANANOWE BATONIKI🍌🐵 SERNIK KOKOSOWY🥥 TORT NA WALENTYNKI ❤️ RED VELVET Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni PASTA Z ORZECHÓW WŁOSKICH I PAPRYKINastępny wpisNastępne KREMOWA POLENTA Z DUSZONYMI GRZYBAMI LEŚNYMI I GROSZKIEM PTYSIOWYM