Karp w panierce Składniki5-6 dzwonka karpia2-3 jajkamąka pszennaBułka Tarta Wrocławska2 cytryny200 ml jogurtu naturalnego2 ząbki czosnkusól, pieprz cytrynowy, pieprz biały Przygotowanie:Dzwonka karpia umyć, osuszyć, skropić sokiem z ½ cytryny, doprawić solą i pieprzem.Obtoczyć w mące pszennej, następnie rozkłóconych widelcem jajkach i Bułce Tartej Wrocławskiej.Smażyć na rozgrzanym oleju, z dwóch stron na złoty kolor.Skórkę otartą z jednej cytryny, sok z 1 ½ cytryny, wymieszać z jogurtem.Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą, pieprzem cytrynowym i białym pieprzem, wymieszać, podawać z usmażonym karpiem. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KANAPKI Z PASTĄ JAJECZNĄ I ŁOSOSIEMNastępny wpisNastępne POLĘDWICZKA W ZIOŁOWEJ PANIERCE