Karp w panierce

   Składniki

  • 5-6 dzwonka karpia
  • 2-3 jajka
  • mąka pszenna
  • Bułka Tarta Wrocławska
  • 2 cytryny
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz cytrynowy, pieprz biały

Przygotowanie:

  1. Dzwonka karpia umyć, osuszyć, skropić sokiem z ½ cytryny, doprawić solą i pieprzem.
  2. Obtoczyć w mące pszennej, następnie rozkłóconych widelcem jajkach i Bułce Tartej Wrocławskiej.
  3. Smażyć na rozgrzanym oleju, z dwóch stron na złoty kolor.
  4. Skórkę otartą z jednej cytryny, sok z 1 ½ cytryny, wymieszać z jogurtem.
  5. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą, pieprzem cytrynowym i białym pieprzem, wymieszać, podawać z usmażonym karpiem.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.