Domowa czekolada z biszkoptami i bakaliami

                                                                    Składniki: 

  • 350 g mleka w proszku
  • 150 g serka mascarpone
  • 100 ml wody
  • 100 g masła
  • 200 g drobnego cukru
  • 6 łyżek ciemnego kakao
  • 70 g Biszkoptów Wrocławskich
  • 100 g orzechów laskowych
  • 70 g orzechów włoskich
  • 50 g rodzynek
 

 

Przygotowanie:

  1. Do garnka włożyć cukier, masło, wodę i mascarpone. Podgrzewać, aż składniki się połączą.
  2. Dodać mleko w proszku oraz kakao, wymieszać (najlepiej je przesiać, aby nie było grudek).
  3. Masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać. Powciskać pokrojone biszkopty i bakalie.
  4. Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc), aby stężała.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji