Domowa czekolada z biszkoptami i bakaliami Składniki: 350 g mleka w proszku150 g serka mascarpone100 ml wody100 g masła200 g drobnego cukru6 łyżek ciemnego kakao70 g Biszkoptów Wrocławskich100 g orzechów laskowych70 g orzechów włoskich50 g rodzynek Przygotowanie:Do garnka włożyć cukier, masło, wodę i mascarpone. Podgrzewać, aż składniki się połączą.Dodać mleko w proszku oraz kakao, wymieszać (najlepiej je przesiać, aby nie było grudek).Masę wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać. Powciskać pokrojone biszkopty i bakalie.Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc), aby stężała. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KANAPECZKI Z CHOINKAMI Z CUKINIINastępny wpisNastępne FIT DESER WARSTWOWY Z KREMEM PIERNIKOWYM