Chłodnik rzodkiewkowy

Składniki:
  • 800 g jogurtu naturalnego
  • pęczek rzodkiewek z liśćmi
  • 1 mała cebula
  • sól, pieprz
  • szczypiorek do dekoracji
  • kilka Chrupiących Bułeczek Skorpor graham
  • 100 g sera typu blue lub camembert
  •  

Przygotowanie:

  1. Chrupiące Bułeczki ułożyć na blasze, nałożyć na nie ser, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180ºC na około 8 minut.
  2. Rzodkiewki bardzo drobno posiekać. Do wysokiego naczynia dodać liście rzodkiewek, cebulę oraz połowę jogurtu. Zmiksować blenderem na gładką masę. Dodać pozostały jogurt, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Następnie dodać pokrojone rzodkiewki, wymieszać.
  3. Wyłoży do miseczek, udekorować kleksem z jogurtu, kilkoma plasterkami rzodkiewki oraz posiekanym szczypiorkiem.
  4. Podawać z Chrupiącymi Bułeczkami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.