Boczniaki w panierze

   Składniki

  • 300 g boczniaków
  • ¾ szklanki Panieru z ciecierzycy
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, olej
  • ziemniaki

Surówka:

  • czerwona kapusta
  • jabłko
  • jogurt + majonez
  • sól, pieprz, ocet jabłkowy, szczypta cukru

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki pokroić na frytki, skropić olejem i solą, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. Piec w temp. 200°C przez około 25 minut.
  3. Kapustę poszatkować, dodać starte na tarce o grubych ochach jabłko. Dodać pozostałe składniki, wymieszać.
  4. Boczniaki opłukać, osuszyć na papierowym ręczniku. Zanurzyć w rozkłóconym jajku, a następnie w panierze, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Doprawić solą i pieprzem.
  5. Podawać z frytkami i surówką.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.