Zupa krem z dyni Składniki: 2 puszki białej fasoli1 kg dyni hokkaido1 cebula2 łyżki oliwyokoło 700 ml bulionu warzywnego lub warzywno-mięsnegoprzyprawy: sól, pieprz, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, papryka w proszku słodka i ostra,około 100 g wędzonego boczku w plastrachGroszek ptysiowynatka pietruszki do dekoracji Przygotowanie:Dynię pokroić na kawałki. W garnku rozgrzać oliwę, dodać cebulę, zeszklić.Następnie dodać dynię, wymieszać, podsmażyć kilka chwil. Wlać bulion gotować około 20 minut (do miękkości).Dodać odsączoną fasolę, zblendować. Doprawić przyprawami, wymieszać.Boczek podsmażyć na patelni na chrupko.Zupę nałożyć do misek, wsypać groszek ptysiowy, ułożyć plastry bekonu, posypać natką pietruszki. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni CIASTO Z KREMEM PIERNIKOWYMNastępny wpisNastępne SAŁATKA Z KOZIM SEREM I GRUSZKĄ