Ciasto z kremem piernikowym Składniki: 1 opakowanie Sucharków z mąką pełnoziarnistą500 ml mleka1 opakowaniu budyniu śmietankowego + 1 łyżka mąki pszennej200 g cukru trzcinowego200 g masła½ opakowania przyprawy do piernika1 łyżeczka cynamonu1 słoik powideł śliwkowych200 g czekolady deserowejorzechy do dekoracji Przygotowanie:Budyń wymieszać z mąką pszenną, cynamonem, przyprawą do piernika i ½ szklanki mleka.Pozostałe mleko z cukrem zagotować, dodać budyń, wymieszać, ostudzić. Zmiksować z masłem.Blaszkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć dno warstwą sucharków. Nałożyć krem piernikowy – warstwę sucharków – powidła śliwkowe – sucharki i analogicznie kolejne warstwy, aż do skończenia składników.Wstawić do lodówki, schłodzić przez kilka godzin.Wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia, polać czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.Wierzch udekorować orzechami. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni TORCIK A’LA WEDNESDAY ADDAMSNastępny wpisNastępne ZUPA KREM Z DYNI