Sałatka z kozim serem i gruszką🍐 Składniki: około 200 g świeżych liści szpinaku2-3 gruszkiokoło 70 g koziego seragarść orzechów włoskich lub pekandressing: 1 łyżka musztardy francuskiej, 4 łyżki soku z cytryny, 1 łyżka miodu, ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, sól, pieprzGrzanki pszenne1 łyżka masła1 łyżeczka cukru Przygotowanie:Gruszki pokroić w plastry.Na patelni rozpuścić masło, ułożyć gruszki, oprószyć cukrem. Smażyć około 10 minut z dwóch stron, aż gruszki się skarmelizują.Szpinak ułożyć w misce, dodać gruszki, kawałki koziego sera. Posypać orzechami i grzankami.Wszystkie składniki na dressing wymieszać, polać wierzch sałatki. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ZUPA KREM Z DYNINastępny wpisNastępne Premiera TOSTERS – tosty z czekoladą mleczną