Warstwowy deser karmelowo-czekoladowy z Mamutkami Składniki:1 kg sera twarogowego (w wiaderku)około 40 g Mamutków150 g białego cukru2 łyżki masła100 g cukru pudru3-4 łyżki kakao50 g żelatyny100 ml gorącej wody Przygotowanie:Biały cukier wsypać do garnka, podgrzewać do rozpuszczenia (nie mieszać, a jedynie potrząsać garnkiem).Gdy cały cukier się rozpuści dodać pokrojone w kostkę masło, wymieszać rózgą kuchenną.Żelatynę rozpuścić w 60 ml wody, wymieszać z serem.Podzielić na dwie części, do jednej dodać karmel, wymieszać.A następnie nalać masę do połowy wysokości kokilek.Wstawić do lodówki, aby stężała.Kakao rozpuścić w pozostałej wodzie, wymieszać z pozostałą częścią masy serowej, dodać cukier puder, wymieszać.Wylać masę czekoladową na stężałą warstwę karmelową, na wierzchu ułożyć warstwę z biszkoptów.Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Następnie wyjąć desery z kokilek (najlepiej umieścić je na kilka chwil w misce z gorącą wodą).Odwrócić do góry dnem.Wierzch udekorować Mamutkami. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni CAKE POPS (CIASTECZKOWE LIZAKI) NA PATYKUNastępny wpisNastępne BABECZKI Z MUSEM JOGURTOWO-TRUSKAWKOWYM I BEZAMI