Panierowane tosty z chałki z sezonowymi owocami

Składniki:
  • 1 chałka
  • 1 jajko
  • 250 ml mleka lub maślanki
  • 100 g Panieru z ciecierzycy
  • 2-3 łyżki masła
  • 300 g truskawek
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • kokos w płatkach

Przygotowanie

  1. Część truskawek odłożyć, pozostałe dodać na patelnię wraz z 1 łyżeczką masła i cukrem trzcinowym.
  2. Smażyć na dość dużym ogniu przez około 10 minut aż owoce się rozpadną, a sos nieco zredukuje.
  3. Maślankę/mleko wymieszać z jajkiem.
  4. Chałkę pokroić na kromki, namoczyć w maślance, następnie obtoczyć w Panierze z ciecierzycy, smażyć na maśle, z dwóch stron, na złoty kolor.
  5. Przełożyć na talerz, dodać sos z truskawek, pokrojone truskawki, posypać płatkami kokosa.
  6. Świetnie smakuje także z dodatkiem jogurtu naturalnego.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.