Jogurtowy deser w pucharkach z truskawkami i rabarbarem

Składniki:
  • 700 ml jogurtu naturalnego
  • 40 g żelatyny rozpuszczonej w 50 ml gorącej wody
  • 2-3 łyżki cukru pudru (można pominąć)
  • 150 g truskawek
  • 100 g rabarbaru
  • 3-4 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 łyżka masła
  • 50 g ciastek biszkoptowych Mamutki

Przygotowanie

  1. Żelatynę i cukier puder (cukier puder można pominąć) wymieszać z jogurtem, odstawić do lodówki do momentu, aż zacznie tężeć.
  2. Rabarbar pokroić, truskawki także.
  3. Na patelni rozpuścić masło, dodać owoce i cukier, całość smażyć na dość dużym ogniu przez około 10 minut, aż owoce nieco się rozpadną.
  4. Ostudzić.
  5. Na dno szklanek wyłożyć Mamutki, następnie warstwowo tężejący jogurt oraz ostudzone owoce.
  6. Wierzch można udekorować cząstkami truskawek.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.