Pudding bananowo - waniliowy z Sucharkami z rodzynkami

Składniki:
  • 5 bananów
  • Sucharki z rodzynkami
  • konfitura śliwkowa
  • 600 ml mleka
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • płatki kokosa

Przygotowanie:

  1. Budyń ugotuj na mleku.
  2. Banany obierz i pokrój wzdłuż, a następnie skrop okiem z cytryny.
  3. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem, ułóż warstwę Sucharków, posmaruj je konfiturą, następnie wyłóż banany i zalej częścią budyniu – całą procedurę powtórz tak, aby powstały 3 warstwy.
  4. Całość wstaw do piekarnika nagranego do 180ºC i piecz około 15 minut.
  5. Gotowy pudding posyp płatkami kokosa.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji