Gumi ciasto z jagodami🫐

   Składniki

Spód:

  • 200 g owsianych ciastek
  • 25 g masła

Warstwa jagodowa:

  • 200 g mrożonych jagód🫐
  • 150 g cukru
  • 500 g sera twarogowego z wiaderka
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 100 ml gorącej wody

Warstwa śmietankowa:

  • 500 g sera twarogowego z wiaderka
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 110 g cukru
  • 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 70 ml gorącej wody

Dodatkowo:

  • 2 opakowania Mamutków

Przygotowanie:

  1. Pokruszyć owsiane ciasteczka, dodać roztopione masło i wymieszać.
  2. Wyłożyć na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać, wstawić do lodówki na 30 minut.
  3. Wszystkie składniki na masę jagodową wymieszać. Schłodzić.
  4. Wszystkie składniki na masę śmietankową wymieszać. Schłodzić.
  5. Gdy masy zaczną tężeć, wylać je na owsiany spód, włożyć w nie łyżkę i przemieszać.
  6. Na wierzch wyłożyć Mamutki, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Pokroić na mniejsze kawałki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.