Gumi ciasto z jagodami🫐 SkładnikiSpód:200 g owsianych ciastek25 g masłaWarstwa jagodowa:200 g mrożonych jagód🫐150 g cukru500 g sera twarogowego z wiaderka200 g jogurtu naturalnego3 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 100 ml gorącej wodyWarstwa śmietankowa:500 g sera twarogowego z wiaderka100 g jogurtu naturalnego110 g cukru2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 70 ml gorącej wodyDodatkowo:2 opakowania Mamutków Przygotowanie:Pokruszyć owsiane ciasteczka, dodać roztopione masło i wymieszać.Wyłożyć na spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać, wstawić do lodówki na 30 minut.Wszystkie składniki na masę jagodową wymieszać. Schłodzić.Wszystkie składniki na masę śmietankową wymieszać. Schłodzić.Gdy masy zaczną tężeć, wylać je na owsiany spód, włożyć w nie łyżkę i przemieszać.Na wierzch wyłożyć Mamutki, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Pokroić na mniejsze kawałki. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni GRILLOWANE KIEŁBASKINastępny wpisNastępne KUBUŚ PUCHATEK🍯