Strona główna » ORZECHOWE GOFRY Z KARMELIZOWANYMI OWOCAMI I CHRUPIĄCĄ POSYPKĄ Z SUCHARKÓW
Orzechowe gofry z karmelizowanymi owocami i chrupiącą posypką z Sucharków
Składniki:
Sucharki z rodzynkami
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka zmielonych orzechów włoskich
pół szklanki mleka
1/3 szklanki oleju
2 jajka
1 łyżka brązowego cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 banany
1 pomarańcza
1 łyżka masła
2 łyżki cukru brązowego
2 łyżeczki cynamonu
Przygotowanie:
Do miski wsyp przesianą mąkę, zmielone orzechy, jajka, łyżkę brązowego cukru, proszek do pieczenia, mleko oraz olej, po czym wszystko zblenduj i odstaw na 10 minut. Po tym czasie upiecz gofry.
Sucharki pokrusz drobno i podpraż na rozgrzej patelni z dodatkiem cynamonu.
Na patelni rozpuść masło z cukrem, po czym skarmelizuj banana pokrojonego w plasterki i pomarańczę pokrojoną w cząstki.