Chrupiące bułeczki z wanilową ricottą, truskawkami i pistacjami

                                                                    Składniki:  

  • około 10 sztuk Chrupiących bułeczek pszennych
  • 300 g ricotty
  • 1-2 krople pasty waniliowej lub miąższ z laski wanilii
  • 4-5 łyżek cukru pudru
  • 400 g truskawek
  • 2 łyżki posiekanych pistacji niesolonych

Przygotowanie:

  1. Ricottę wymieszać z cukrem pudrem i wanilią. Nałożyć na bułeczki.
  2. Truskawki dość drobno pokroić, ułożyć na wierzchu Chrupiących bułeczek. Piec w temp. 190 °C przez około 15 minut.
  3. Wyjąć z piekarnika, posypać pistacjami. Podawać na ciepło.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.