Chrupiące bułeczki z wanilową ricottą, truskawkami i pistacjami

                                                                    Składniki:  

  • około 10 sztuk Chrupiących bułeczek pszennych
  • 300 g ricotty
  • 1-2 krople pasty waniliowej lub miąższ z laski wanilii
  • 4-5 łyżek cukru pudru
  • 400 g truskawek
  • 2 łyżki posiekanych pistacji niesolonych

Przygotowanie:

  1. Ricottę wymieszać z cukrem pudrem i wanilią. Nałożyć na bułeczki.
  2. Truskawki dość drobno pokroić, ułożyć na wierzchu Chrupiących bułeczek. Piec w temp. 190 °C przez około 15 minut.
  3. Wyjąć z piekarnika, posypać pistacjami. Podawać na ciepło.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji