Zupa krem z cukinii

   Składniki:  

  • 2 cukinie (o wadze około 500 g)
  • 400 ml bulionu warzywnego
  • 2 ziemniaki
  • około 50 g Groszku ptysiowego
  • około 20 g parmezanu w płatkach
  • świeże listki bazylii
  • sól, pieprz, czosnek

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obrać i ugotować na bulionie. Cukinię pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć na patelni wraz z solą i pieprzem. Gdy lekko zmięknie dodać ją do bulionu.
  2. Dodać czosnek, sól, pieprz, listki bazylii, całość zblendować na krem.
  3. Nałożyć do miseczek, podawać z groszkiem ptysiowym, parmezanem i listkami bazylii.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji