Falafel z zielonego groszku i ciecierzycy Składniki: Falafelokoło 300 g ugotowanego zielonego groszkuokoło 300 g ugotowanej ciecierzycy100 g sera feta1 jajko2 ząbki czosnkusól, pieprzsok z cytrynyokoło 1 szklanka panieru z ciecierzycyDip awokado:1 awokado200 g gęstego jogurtuSok z cytryny, sól, pieprzSałatka:zielony ogórek100 g liści szpinaku2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskęsok z ½ cytrynysól, pieprzDodatkowo:pszenne tortille Przygotowanie:Wszystkie składniki na falafel zmiksować w blenderze na masę, jeśli jest zbyt rzadka, dodać do niej Panier z ciecierzycy.Uformować kulki. Każdą obtoczyć w Panierze z ciecierzycy i usmażyć na oleju lub upiec w piekarniku na złoty kolor.Szpinak posiekać, ogórek pokroić, wymieszać, doprawić, ponownie wymieszać.Składniki na dip zmiksować blenderem. Tortille podgrzać na suchej patelni, podawać z falafelami, sałatką i dipem. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni DEVOLAY Z KURCZAKANastępny wpisNastępne LASAGNE Z SUCHARKÓW