Sernik słony karmel

                                                                    Składniki: 

  • 1 kg sera w wiaderku
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 1 puszka kajmaku
  • 100 g cukru
  • 40 g żelatyny rozpuszczonej w 50 ml gorącej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • opakowanie Biszkoptów wrocławskich bez dodatku cukrów
  • 50 g masła
  • świeże owoce do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Kilka biszkoptów odłożyć do dekoracji. Pozostałe drobno zmielić, dodać roztopione masło, wymieszać.
  2. Wyłożyć masą dno tortownicy, schłodzić w lodówce.
  3. Trzy łyżki kajmaku odłożyć. Pozostały wieszać z serem, cukrem i solą. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać.
  4. Kremówkę ubić, dodać do sera, delikatnie wymieszać. Wylać masę na spód z biszkoptów. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
  5. Wierzch udekorować kajmakiem, biszkoptami i owocami.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.