Sernik słony karmel Składniki: 1 kg sera w wiaderku 300 ml śmietany kremówki 1 puszka kajmaku 100 g cukru 40 g żelatyny rozpuszczonej w 50 ml gorącej wody 1/2 łyżeczki soli opakowanie Biszkoptów wrocławskich bez dodatku cukrów 50 g masła świeże owoce do dekoracji Przygotowanie:Kilka biszkoptów odłożyć do dekoracji. Pozostałe drobno zmielić, dodać roztopione masło, wymieszać.Wyłożyć masą dno tortownicy, schłodzić w lodówce.Trzy łyżki kajmaku odłożyć. Pozostały wieszać z serem, cukrem i solą. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wymieszać.Kremówkę ubić, dodać do sera, delikatnie wymieszać. Wylać masę na spód z biszkoptów. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Wierzch udekorować kajmakiem, biszkoptami i owocami. TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni CIASTO CZEKOLADOWO-KARMELOWENastępny wpisNastępne ZAPIEKANKA Z OWOCAMI