Zupa krem z batatów i marchwi

                                                                    Składniki:  

  • 800g batatów
  • 800g marchewki 
  • 2 średnie cebule
  • 3 ząbki czosnku 
  • 400g mleka kokosowego 
  • 800g wody
  • 1 łyżka pasty curry
  • 2 łyżki oliwy
  • Szczypta cynamonu 
  • 2 łyżki masła orzechowego 
  • Grzanki pszenne 
  • Natka pietruszki/kolendra świeża

Przygotowanie:

  1. Czosnek i cebule pokroić. Podsmażyć na oliwie. Bataty i marchew pokroić w kostkę. 
  2. Do garnka wsypać marchewkę, bataty i cebule z czosnkiem. Zalać wodą oraz mlekiem kokosowym. Dodać pastę, cynamon i masło orzechowe. Całość gotować na średnim ogniu do miękkości.
  3. Gdy warzywa są miękkie zmiksować na gładko zupę. Przełożyć do misek. Posypać grzankami i posiekaną natką/kolendrą.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.