Zielona sałatka ze szpinakiem, cukinią i łososiem

                                                                    Składniki:  

  • 250 g świeżych liści szpinaku
  • 1 cukinia
  • 1 zielony ogórek
  • 100 g wędzonego łososia
  • 100 g zielonego groszku
  • 50 g Grzanek ziołowych
  • Sól, pieprz, sok z cytryny
  • Natka pietruszki

Przygotowanie:

  1. Cukinię pokroić w podłużne plastry, doprawić solą i pieprzem, usmażyć na patelni (np. grillowej).
  2. Groszek ugotować, odcedzić. Zielony ogórek pokroić wzdłuż na bardzo cienkie plastry.
  3. Do miski wsypać szpinak, skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, wyłożyć na talerzyki. Nałożyć usmażoną cukinię, plastry ogórka, zielony groszek oraz łososia.
  4. Posypać obficie grzankami. Udekorować natką pietruszki.
  5.  

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.