Zapiekanka z sucharków z szynką, mozzarellą, szpinakiem

                                                                    Składniki:  

  • około 100-140 g sucharków z mąką pełnoziarnistą
  • 1 puszka pokrojonych pomidorów
  • 200 g szpinaku
  • 250 g szynki np. drobiowej
  • Około 250-300 g mozzarelli
  • 1 łyżeczka papryki chilli
  • listki bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • Sól

Przygotowanie:

  1. Na patelnię dodać szpinak, sól, przeciśnięty przez praskę czosnkiem i całość podsmażyć około 3-4 minuty.
  2. Na dno blaszki wyłożyć warstwę sucharków. Wyłożyć pomidory z puszki, doprawić chilli i solą oraz porwanymi na kawałki listkami bazylii. Wyłożyć szpinak z patelni, następnie szynkę i około ¾ ilości mozzarelli.
  3. Przykryć pozostałą częścią sucharków, na wierzchu rozłożyć pozostałą mozzarellę. Piec w temp. 180°C przez około 15 minut.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.