Wielkanocne jajka🥚w mięsnej panierce Składniki600 g mielonego mięsa wieprzowego6-7 jajekprzyprawy: sól, pieprz, pieprz cytrynowy, czosnek suszony, papryka w proszku słodka i ostra, zioła prowansalskieBułka Tarta Wrocławskaolej do smażeniadodatkowo: listki bazyliiopcjonalnie: sos pomidorowy do podania Przygotowanie:Jajka ugotować, obrać ze skorupek.Do mięsa dodać przyprawy, wymieszać masę dłońmi. Odjąć porcję mięsa, wetknąć w nią jajko, utoczyć kulkę. Obtoczyć ją w Bułce Tartej Wrocławskiej.Smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju na złoty kolor.Podawać na ciepło, świetnie smakuje z sosem pomidorowym. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni ZIELONY HUMMUS🟩Następny wpisNastępne SERNIK PISTACJOWY