Wielkanocne jajka🥚w mięsnej panierce

   Składniki

  • 600 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 6-7 jajek
  • przyprawy: sól, pieprz, pieprz cytrynowy, czosnek suszony, papryka w proszku słodka i ostra, zioła prowansalskie
  • Bułka Tarta Wrocławska
  • olej do smażenia
  • dodatkowo: listki bazylii
  • opcjonalnie: sos pomidorowy do podania

    

  •  

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotować, obrać ze skorupek.
  2. Do mięsa dodać przyprawy, wymieszać masę dłońmi. Odjąć porcję mięsa, wetknąć w nią jajko, utoczyć kulkę. Obtoczyć ją w Bułce Tartej Wrocławskiej.
  3. Smażyć na głębokim, rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  4. Podawać na ciepło, świetnie smakuje z sosem pomidorowym.
    1.  

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.