Fit deser w pucharku z chia i owocami Składniki:600 ml jogutru naturalnegookoło 500 g truskawekokoło 2 łyżki ksylitoluokoło 5 łyżek nasion chiaokoło ½ opakowania Biszkoptów Wrocławskich bez dodatku cukrówdowolne owoce do dekoracji: maliny, borówki, czereśnie, truskawki Przygotowanie:Do jogurtu dodaj ksylitol oraz truskawki, zmiksuj blenderem na jednolitą masę.Następnie dodaj nasiona chia, wymieszaj i odstaw do lodówki na około 40 minut.Na dno niskich szklanek/pucharków ułóż po kilka sztuk biszkoptów.Truskawki pokrój w plasterki i ułóż je w szklankach dociskając je do ich boków.Przełóż masę truskawkową z chia.Wierzch udekoruj owocami. ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni WARSTWOWY DESER LIMONKOWO-MIĘTOWY Z TRUSKAWKAMINastępny wpisNastępne PUDDING Z SUCHARKÓW Z SERKIEM WANILIOWYM I OWOCAMI