Trufle kakaowe z sucharkami w malinowej posypce na Dzień Babci

                                                                    Składniki:  

  • 130 g sucharków z rodzynkami
  • 200 g śmietanki 30%
  • 200 g czekolady deserowej
  • 50 g masła
  • 1-2 łyżki miodu
  • Około 4-5 łyżek pokruszonych, liofilizowanych malin

Przygotowanie:

  1. Śmietankę wlać do garnka, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać miód i połamaną czekoladę.
  2. Odstawić. Po kilku chwilach wymieszać, lekko ostudzić.
  3. Do przestudzonej masy dodać pokruszone sucharki, wymieszać, odstawić w chłodne miejsce.
  4. Z czasem masa zacznie gęstnieć, gdy uzyska odpowiednią konsystencję uformować z niej kulki, obtoczyć w pokruszonych, liofilizowanych malinach.
  5. Ułożyć na papilotkach do muffinek.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.