Tosty z awokado, szparagami, jajkiem poche i szynką parmeńską

Składniki:
  • 5-6 Sucharków bez dodatku cukrów
  • 1 awokado
  • kilka plasterków szynki parmeńskiej
  • pęczek zielonych szparagów
  • 5 jajek
  • sok z cytryny/limonki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Awokado obierz, dodaj sól, pieprz, sok z cytryny i rozgnieć widelcem.
  2. Szparagi ugotuj na parze (przez około 4-6 minut – w zależności od ich grubości).
  3. W garnku zagotuj wodę, dodaj do niej 2 łyżki soku z cytryny, gdy zacznie wrzeć intensywnie mieszaj tak, aby w jej środku powstał “lej” wówczas wbij jajko i gotuj około 4 minuty. Jajka można także wbić do foliowych woreczków i ugotować je na miękko.
  4. Sucharki podpiecz na suchej patelni przez około 2-3 minuty.
  5. Posmaruj je pastą z awokado, ułóż na nich szynkę, szparagi oraz ugotowane jajko.
  6. Podawaj na ciepło.

Las cookies nos permiten ofrecer nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, aceptas el uso que hacemos de las cookies. Más información.