Tost francuski z szynką, jajkiem i dodatkami

Składniki:
  • 8 kromek Sucharków Extra Delikatesowych
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 4 plasterki szynki
  • 5 jajek
  • 1/4 szklanki mleka
  • pomidor
  • sałata typu rukola lub roszponka
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. 4 jajka doprawić solą, pieprzem i usmażyć na maśle.
  2. Jedno jajko wymieszać z mlekiem, zamoczyć w nim 4 Sucharki Extra Dellikatesowe ułożyć na patelni i smażyć na złoty kolor.
  3. Następnie przewrócić na drugą stronę, położyć plasterek sera i szynki, podsmażyć na złoty kolor, zdjąć z patelni, położyć usmażone jajko, plasterek pomidora i sałatę.
  4. Pozostałe 4 sucharki również namoczyć w mleku i obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron.
  5. Przykryć tosty.
  6. Podawać na ciepło.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.