Talerz pieczonych warzyw z dressingiem, pastą awokado i Grzankami ziołowymi

Składniki:
  • 1 opakowanie grzanek ziołowych
  • 1 batat
  • 2 marchewki
  • 1 burak
  • 2 pietruszki
  • 1 awokado
  • sok z połowy limonki
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki do dekoracji
  • dressing: sok z 1 cytryny, 2 łyżki miodu, 3 łyżki oliwy, 2 łyżeczki ziół prowansalskich

Przygotowanie:

  1. Warzywa umyj, pokrój w słupki, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Składniki na dressing wymieszaj ze sobą, a następnie polej nim warzywa. Blaszkę włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz przez około 20 minut.
  3. Awokado obierz i rozgnieć widelcem z dodatkiem soku z limonki, soli i pieprzu.
  4. Upieczone warzywa podaj z pastą awokado i posyp grzankami ziołowymi oraz natką pietruszki.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.