Śniadaniowe bułeczki z jajecznicą, pieczarkami i bekonem

                                                                    Składniki:  

  • 1 paczka Chrupiących Bułeczek czosnkowych
  • 300 g pieczarek
  • 5 jajek
  • 100 g boczku w plastrach
  • 1 łyżka oliwy
  • Szczypiorek
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Pieczarki pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem, smażyć około 5-7 minut aż lekko się przyrumienią. Zdjąć z patelni.
  2. Na gorącej patelni położyć plastry boczku, smażyć z obydwu stron aż staną się chrupkie. Zdjąć z patelni, przełożyć na papierowy ręcznik.
  3. Na patelnię z pozostałością tłuszczu z boczku wbić jajka, doprawić solą i pieprzem, usmażyć jajecznicę.
  4. Na Chrupiące Bułeczki czosnkowe wyłożyć kolejno: pieczarki, jajecznicę i bekon. Wierzch posypać szczypiorkiem.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.