Śniadanie w stylu tureckim

                                                                    Składniki:  

  • 200 g sera feta
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku
  • 2-3 jajko
  • około 300 g pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki zielonego pesto
  • Grzanki pszenne
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Pomidorki skropić oliwą, doprawić solą i pierzem, piec w temp. 200°C przez 15 minut.
  2. Jajka ugotować na miękko. Przekroić na połówki, doprawić solą i pieprzem.
  3. Ser feta, jogurt i czosnek zmiksować blenderem. Wyłożyć na talerz.
  4. Nałożyć upieczone pomidorki, połówki jajek, nałożyć pesto. 
  5. Posypać obficie grzankami pszennymi.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.