Smoothie bowl z bananem, jabłkiem, masłem orzechowym, daktylami, chia i Mamutkami Składniki: 150 g daktyli50 g masła orzechowego150 g jogurtu greckiego lub skyru1 banan2 łyżki nasion chia70 ml mleka (może być roślinne)Około 20 sztuk biszkoptów MamutkiPołówka jabłka Przygotowanie:Nasiona chia wymieszać z mlekiem, odstawić na 15 minut do napęcznienia.Daktyle zalać gorącą wodą, odcedzić. Dodać do nich jogurt grecki, masło orzechowe, połówkę banana i wszystko zmiksować blenderem. Wyłożyć do miseczki.Na wierzchu ułożyć plasterki pozostałej połówki banana, plasterki jabłka, napęczniałe nasiona chia oraz biszkopty Mamutki. CIASTO ORZECHOWE TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni MUFFINY ORZECHOWE Z BISZKOPTAMI I GRUSZKĄNastępny wpisNastępne HALLOUMI Z CUKINIĄ W SOSIE POMIDOROWYM Z GRZANKAMI ZIOŁOWYMI