Sernik ze śliwkami

                                                                    Składniki:  

  • opakowanie sucharków z rodzynkami
  • 1 kg sera w wiaderku
  • 200 g cukru
  • 400 ml mleka
  • 140 ml oleju
  • 3 jajka
  • 1 budyń waniliowy
  • 70 g masła

Przygotowanie:

  1. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, dno wyłożyć warstwą Sucharków z rodzynkami.
  2. Ser, cukier, mleko, olej, budyń i jajka wymieszać. Masę wylać na spód z sucharków. Wierzch posypać kruszonką z sucharków. Piec w temp. 180C przez około 40 minut.
  3. Śliwki pokroić na cząstki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, dodać śliwki, podsmażyć kilka minut tak, aby lekko zmiękły, ale się nie rozpadły.
  4. Pozostałe sucharki pokruszyć, pozostałe masło rozpuścić, dodać do pokruszonych sucharków, wymieszać.
  5. Po 40 minutach pieczenia sernik wyjąć z piekarnika, ułożyć na nim śliwki, posypać kruszonką z sucharków. Wstawić ponownie do piekarnika na około 10 minut. Wyjąć, zostawić do ostudzenia.

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies". Więcej informacji