Sałatka z rukolą, grillowanym batatem, awokado i serem feta z grzankami

Składniki:
  • 30 g rukoli
  • 1 nieduży batat
  • 1 nieduże awokado
  • 50 g sera typu feta
  • 50 g Grzanek ziołowych
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Batat obrać, pokroić w grube plastry. Wrzucić do wrzącej wody, gotować około 5 minut. Odcedzić, osuszyć papierowym ręcznikiem.
  2. Na patelni grillowej rozgrzać łyżkę oliwy, zgrillować batat.
  3. Pozostałą oliwę, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz wymieszać.
  4. Na talerz wyłożyć rukolę, następnie plastry grillowanego batata, pokrojone w plastry awokado oraz pokrojony w kostkę ser feta.
  5. Całość polać dressingiem i obficie posypać Grzankami ziołowymi.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.