Sałatka z mozzarellą, arbuzem i grzankami

                                                                    Składniki:  

  • mix sałat

  • mozzarella

  • arbuz

  • Grzanki pszenne

  • czerwona cebula

  • pół awokado 

  • papryka 

 

Panierowana cukinia

  • 1 duża cukinia

  • sól i pieprz

  • słodka papryka

  • czosnek granulowany

  • jajko

  • Panier z ciecierzycy

  • olej do smażenia 

 

Sos

  • Panier z ciecierzycy

  • olej do smażenia 

  • 120 g majonezu

  • 120 g śmietany 18%

  • 30 g tartego chrzanu

  • pół łyżeczki soli 

Przygotowanie:

  1. Do miski dodajemy mix sałat, mozzarella, paprykę i arbuza kroimy w kostkę. Układamy na sałacie.
  2. Cebulę kroimy w piórka, awokado w plasterki. Również dodajemy do naszej sałatki.
  3. Całość posypujemy grzankami, polewamy sosem balsamiczny.
  1. Cukinia kroimy w plastry, posypujemy solą i pieprzem oraz czerwoną papryką i czosnkiem granulowanym. 
  2. Do jednej miski wbijamy jajko do drugiej wsypujemy panier. Każdy plasterek cukinii za maczamy w jajku a później w panierce. 
  3. Smażymy na oleju.
  4. Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą blendera

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.