Sałatka z mozzarellą, arbuzem i grzankami Składniki: mix sałatmozzarellaarbuzGrzanki pszenneczerwona cebulapół awokado papryka Panierowana cukinia1 duża cukiniasól i pieprzsłodka paprykaczosnek granulowanyjajkoPanier z ciecierzycyolej do smażenia SosPanier z ciecierzycyolej do smażenia 120 g majonezu120 g śmietany 18%30 g tartego chrzanupół łyżeczki soli Przygotowanie:Do miski dodajemy mix sałat, mozzarella, paprykę i arbuza kroimy w kostkę. Układamy na sałacie.Cebulę kroimy w piórka, awokado w plasterki. Również dodajemy do naszej sałatki.Całość posypujemy grzankami, polewamy sosem balsamiczny.Cukinia kroimy w plastry, posypujemy solą i pieprzem oraz czerwoną papryką i czosnkiem granulowanym. Do jednej miski wbijamy jajko do drugiej wsypujemy panier. Każdy plasterek cukinii za maczamy w jajku a później w panierce. Smażymy na oleju.Wszystkie składniki połączyć ze sobą za pomocą blendera ROCKY ROAD CAKE KREM SUŁTAŃSKI z PRL-u NAJLEPSZE MOCHI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni DESER BORÓWKOWY Z KRUSZONKĄ Z SUCHARKÓWNastępny wpisNastępne PANIEROWANA CUKINIA