Sałatka z "makaronu" z cukinii, z pieczonymi pomidorkami, szynką i burratą

                                                                    Składniki:  

  • 2 małe cukinie
  • 100 g szynki długodojrzewającej
  • około 25 sztuk pomidorków koktajlowych
  • burrata
  • 2 ząbki czosnku
  • bazylia
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • Grzanki pszenne

Przygotowanie:

  1. Cukinię pokroić w cieniutkie paseczki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pomidorki i przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą, pieprzem.
  2. Smażyć około 3-4 minut aż pomidorki lekko zwiędną.
  3. Dodać cukinię, doprawić solą, pieprzem i całość podsmażyć jeszcze około 4-5 minut.
  4. Wyłożyć na talerz, dodać szynkę, burratę i listki bazylii. Wierzch obficie posypać Grzankami pszennymi.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.