Sałatka z camembertem panierowanym w Bułce Tartej Wrocławskiej, orzechami i żurawiną Składniki:garść mieszanki sałat1 camembert1 jajkoBułka Tarta Wrocławskakilka orzechów włoskichpół szklaki żurawiny1 czubata łyżka cukru1 łyżka soku z cytrynysól, pieprzolej do smażenia Przygotowanie:Żurawinę zagotuj wraz z cukrem w garnku (około 20 minut) do momentu, aż się rozpadnie i powstanie gęsty sos.W roztrzepanym jajku zanurz ser, następnie obtocz w bułce tartej – te czynności potwórz 2 razy i usmaż ser na rozgrzanym oleju.Sałatę skrop sokiem z cytryny, oprósz sola i pieprzem, op czym wyłóż na talerz.Na sałacie ułóż usmażony ser, kilka owoców żurawiny, całość posyp posiekanymi orzechami włoskimi. DESER NA WALENTYNKI GALARETKOWIEC SZARLOTKA NA BISZKOPTACH WROCŁAWSKICH BEZ DODATKU CUKRÓW Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KREM Z ZIELONEGO GROSZKU I AWOKADO Z CHIPSAMI Z BEKONU I GROSZKIEM PTYSIOWYMNastępny wpisNastępne GRISSINI Z SEZAMEM I PANIEREM KUKURYDZIANYM