Sałatka z camembertem panierowanym w Bułce Tartej Wrocławskiej, orzechami i żurawiną

Składniki:
  • garść mieszanki sałat
  • 1 camembert
  • 1 jajko
  • Bułka Tarta Wrocławska
  • kilka orzechów włoskich
  • pół szklaki żurawiny
  • 1 czubata łyżka cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Żurawinę zagotuj wraz z cukrem w garnku (około 20 minut) do momentu, aż się rozpadnie i powstanie gęsty sos.
  2. W roztrzepanym jajku zanurz ser, następnie obtocz w bułce tartej – te czynności potwórz 2 razy i usmaż ser na rozgrzanym oleju.
  3. Sałatę skrop sokiem z cytryny, oprósz sola i pieprzem, op czym wyłóż na talerz.
  4. Na sałacie ułóż usmażony ser, kilka owoców żurawiny, całość posyp posiekanymi orzechami włoskimi.

Pliki cookie pozwalają nam oferować nasze usługi. Korzystając z naszych usług, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji.