Rocky Road Cake Składniki500 ml śmietanki100 g masła150 g cukru 50 g kakao 1 czekolada gorzka1 czekolada mleczna100 g śmietanki 36%50 g mleka 110 g orzechów włoskich100 g żurawiny lub rodzynek 100 g pianek cukrowych 90 g Biszkoptów wrocławskich szczypta soli Na wierzch:500 ml śmietankikilka dodatkowych pianek cukrowych1 czekolada mleczna1 łyżeczka masła Przygotowanie:Wszystkie składniki (poza bakaliami, piankami i biszkoptami) umieścić w rondelku, podgrzewać, mieszając, do rozpuszczenia. Ostudzić.Następnie dodać bakalie, biszkopty i pianki, wymieszać.Przełożyć masę do foremki keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.Kilka pianek pokroić, rozsypać na wierzchu, polać czekoladą mleczną roztopioną w kąpieli wodnej z masłem.Wstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc). TORCIK TOSTERS DOMEK BABY JAGI HALLOWEENOWE BABECZKI Nawigacja wpisu Poprzedni wpisPoprzedni KREM SUŁTAŃSKI z PRL-uNastępny wpisNastępne Tak jest! TOSTERS i linia Duuuże Grzanki nagrodzone „Perłą Rynku”